KEK & BISKUT HARI RAYA 2011 @khaeracottage

Kepada semua pelanggan yang dihormati;

Sempena Aidilfitri 2011 yang bakal menjelma, khaeracottage menyediakan beberapa jenis kek dan biskut untuk tempahan. Bermula 1 hb Julai - 30hb Julai 2011.

2 jenis biskut:
1. Strawberry fingers (RM20)
2. Blueberry Marble Tart (RM22)

4 jenis kek:
1. Steamed Brownies Layered Cheese Cake (RM23)
2. Chocolate Moist Cake (RM23)
3. Strawberry Cotton Japanese Cheese Cake (RM23)
4. Steamed Fruit Cake (RM23)

Untuk tempahan melebihi dari 5 pack, diskaun akan diberi.
Sila membuat tempahan melalui borang yang disediakan. Delivery secara pos laju. Bagi yang berdekatan secara COD. 100% deposit hendaklah dimasukkan ke akaun. Sila maklum kepada khaeracottage melalui sms/hubungi terus sekiranya tidak mendapat apa-apa respond dari khaeracottage. berkemungkinan maklumat tidak sampai atau kami terlalu sibuk. Harap maklum. Harga diatas tidak termasuk delivery charged.

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

CONTEST @ khaeracottage

Assalamualaikum w.b.t

Tajuk entry agak gempakkkkk... yeeess...benar...memang benar.. khaeracottage nak buat gempak... Actually khaera nak bagi hadiah..tahts the main point...

but...khaera perlukan maklumat anda..

nak hadiah takk??????????nak tak..nak tak..??..hehehe..

apa kata anda tinggalkan maklumat anda ke emel khaera, dan selepas itu tinggalkn pesanan di entry comment yea.....mana lah tahu anda bertuah?..anda akan mendapat hadiah dari khaera yea.. tapi ape yang khaera nak bagitahu disini hadiah nya berupa produk2 dari khaeracottage..mungkinkah kek?..mungkinkan biskut?..mungkinkah tart???.. aaahhhaaa???...

so, just tuliskan maklumat anda sperti:

Nama:
Alamat:
Contact:
Tarikh Lahir: cth:16071983

Contest akan bermula dari 1 may - 30 may 2011..

Good Luck!!!

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

Selamat Pengantin Baru

Asslamualaikum,

One sweet entry for kak siti dari Ampang..Thank you and tahniah.. She wish to have a cake for her son's wedding..


KEK INSIDE: SBLC ~ with white choc ganache and fresh cream

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

PANDAN LAYER

Assalamualaikum,

Fuh, klau u allz perasan banyak entry khaera pasal kek SBLC je kan..huhuhu.. almaklumla kek terhangat di pasaran khaeracottage.. but this entry will telling about PANDAN LAYER.. huhuhu..
khaera suke buat kek ni..saat memasak lapisan custard nya..bau aroma daun pandan pasti menyelinap seluruh pelusuk umah n dapur khaera.. khaera lebih suke menggunakan bahan2 natural and for your info khaera guna rebusan air pandan untuk mendapatkan aroma dan rasa asli pandan tue..

secebis gambar kek2 yg sedang di tunggu untuk collection..chocolate moist, strawberry cheesecake dah pandan layer..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

HAPPY BELATED BIRTHDAY!!

Assalamualaikum viewers,

Setelah seminggu berhempas pulas menghabiskan tempahan-tempahan..alhamdulillah...

Bertemu di majlis pertunangan sepupu, makcik khaera di Cheras berbisik "ehh, cikna nak kek la satu..besday cikna kan kelmarin..".olorlorlor..comey je makcik doktor saya ni ..

so then i tried to create the best for her..STEAM BROWNIES LAYERED CHEESE CAKE..with CHOCOLATE GANACHE dan chocolate truffle sebagai hiasan..before this khaera different choc ganache, but this time khaera try make it differ than usual..apakah yg differ itu???..hehehe..

khaera is one of the followers tegar kak Rima..klau tak buka Bisou A toi hari2 tak sah, dia lah antara sumber inspirasi khaera and i am sure a lots of bakers out there will say the same.
i wish i can do a lovely and a beautiful and marvelous cake like her did.. sangat2 berterima kasih kerana k.rima banyak berkongsi ilmu dan petua dlm blog nya..
Link


hasil nyaa.. tak secantik y k.rima buat..huhu.. needs more training..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

Dak pian engangement

Assalamualaikum..

Hari yang mendung dan hujan..k.L dah beberapa hari ni duk hujannn je.. Syahdu je.. tp membaking harus diteruskan.. Sabtu lepas, khaera dah janji dgn sepupu nak buatkan kek untuk hantaran pertunangan..warna tema warna biru muda..acecececeeehh, zaman sekrang main tema-tema je..haa senag org nak prgi majlis kawen. nak cari umah pengantin tgok warna khemah..haa klau btul, sah la tu kan...

oK,..Maka inilah hasilnyaa...

Bunga2 gtuee..
Kek Cheese Kapas Jepun with buttercream... klau yang dah tgok entry lepas, haa kek tu sama lah mcm kek yg dlm ni..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 2 Comments

Soft as cotton as japanese..

Assalamualaikum...
khaera suke entry ni..kerana bila tengok je kek ni...leleh ayaq liuq.. kat office salu dapat souvenirs kek dari bos yang balik dari Jepun.. bagus dorang ni..murah hati..ke nak amek hati??hehehe..and one of the most yg paling best dorang bwk blik adalah cake yg selembut segebu se..semua lah kan..

well khaera mmg hantu cheese.... untuk tatapan semua, ini lah hasilnya.. kalau nak tengok besar lagi boleh kat gambar ye..jangan malu-malu..jangan segan-segan..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

Dari jauh untuk yang jauh

Assalamualaikum..
simle enrty for this time kerana gambar nya juga simple..my beloved sister in-law as usual pulang dari Sarawak, mesti nak sebiji kek kegilaannya ni..so, for lovely viewer hanya secebis gmbar ini yg dapat di publishkan..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

Yogurt Orange Cake

Assalamualaikum,

Lately banyak angat tempahan, jadi khaera xsempat nak uplod bnyak kek..this cake khaera dah lame buat, tp baru ni berkesempatan nak uplod. Alkisahnya bermula bila buka peti ada yogurt.. kebetulan sister in-law bagi buah limau oren bnayak..ermm mula planning ingat nak buat orange yogurt mousssee..tapi entah macm mana duk tukar fikiran..tangan pulak duk gatal cari resepi kat intenet..sekali terjumpa lah satu ni..very the simple..

Kek ni sedap, moist je and tak manis sangat..rasa orange yang asli kerana tak perlu perasa tambahan, hnya menggunakan perahan limau asli sahaja.. u all bule cuba..resepi nye nanti khaera tuliskan nanti ye..entah kat mana letak nye..huhu ade kat baking room tu..nak menaip nye tu yg "M"..


ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

Appreciate your parents..

Assalamualaikum...

Entry kalini dramatik ckit..kek ni ade story..
This cake ordered from my lovely colleague, Eppie-chan..nak buat surprise for her parents..

Story begin.. Eppie-chan would like to surprise for her parent's anniversary..yg ke 28tahun kot...whoaa..well knon2 ade delivery barang kat umah.. whoaa drama pun bermula bila her mother yg receive the box.. die takut nak buka rupenye dah ditakutkan dengan ular plastik few days before.. but as an actor(aka my husband) suh buka..and tadaaaaaaaaaaaaaaaa..

theme of japanese decoration of sakura..buleh tak?..lol..
so, ini lah die cake surprise dari anakanda tersayang buat bonda dan ayahanda tercinta semoga bahagia ke akhir hayat..the best moment..hargailah ibubapa selagi mereka ada...isskkk...

dan, terima kasih buat eppie-chan..kerana telah menambah satu lagi collection dalam khaeracottage...

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

Lecturer's cake

Assalamualaikum,
Dah lama jari jemari ni tak membuat entry, maaf sangat kerana khaera begitu sbuk, sampai anak pun pos kat ibu di kampung..huhuuhu.. amboi, pos yek..bukan ler begitu gamak nye, mmg anak pun dah almost sebulan tak jumpe grandparents nye kan...ok stop melalut about the introducing..

Title kalini gempak cket.. actually this entry regarding the cake yang khaera dpt dari seorang yang pernah memberi ilmu kepada khaera 8tahun lalu..fuuhhh lame tuuu..

Dpt call dr seorang wanita, lembut je suara..bila perkenalkan diri..sebut je nama..dupdap jantung..my ex-lecturer you knw.. whoaaa..dia nak tempah kek untuk anak perempuan nya..



American Chocolate Moist..

Memang bergetar gak tangan nak membuat kek lecturer nih..almaklum la..dulu belajar lain dibuatnye..skrang lain yg dibuatnye..anyway thank you so much to Mdm. Cik ku Haroswaty..

Khaera mohon maaf andai ada kekurangan, and mdm pun dah bersusah payah dtg rumah buruk sy tu..and kene tunggu lama pulak..aduhai..amat dikesali.

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

CUP CAKE - redvelvet



pink theme...cupcake deco with cream cheese frosting..RED VELVET CUPCAKE.

manik silver menjadi penyeri hiasan..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 2 Comments

ENGAGEMENT CAKE


Strawberry cheese cake version "engangement"...


Di tempah oleh seorang cikgu yg cantik manis...untuk dijadikan hantaran di hari pertunangannye..TAHNIAH ye cikgu..n terima kasih kerana memberi kepercayaan kepada khaera..





ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

STRAWBERRY SOFT COTTON CHEESE CAKE

Assalamua'laikum wbt....

Semalam satu malam xtido...smpai pkul 7 pagi menyiapkan tempahan 3 biji kek dr kwn akk ipar...yg ni die nak bg for her beloved mother...dlm entry bfore khaera ada show pic yg oval saiz..so this time saiz of 9" berat dlm 1kg...hope her mother will like..




kek yang sgt meriah dgn strawberry pie filling on top... skali rase sure nak lagi..mcm cikgu eba..huhuhu..anyway thank you very much for ur order.. jauh perjalanan kek ni..ke Perak nuunn..


ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 2 Comments

STRAWBERRY SAVANNAH

Salam to all viewers,

entry kalini khaera nak introduce kek padang rumput strawberry.. dalam kata erti lain STRAWBERRY SAVANNAH..huhuhu dramatic je nama..
this time the mother of the cute girl tu which is my s.i.l , request nak letak gmbar daughter die..
so tanpa melengah masa, khaera pun membuat tempahan di leaoven ..rasanya ramai kot yg tahu blog ni.. very convenients..

dari atas

dari dekat ckit..nak kasi tunjuk scallop cream tue..cantik kan..(perasan LOL).. thanks to my teacher noor coz ajar khaera..



dari sisi..tak sah klau takde strawberry, dah nama nye pun strawberry savannah kan..suh kasi letak buah yang ada daun terus..etika menghias: "janji cantik"..huhihuhi


cake sebelum di potong


haaa..ini lah dia rupe sebenar kek padang rumput nih.. strawberry filing yang melimpah ruah..meleleh-leleh... kepada strawberry and cheeseyy lover..you should try this!!





ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

REDVELVET

REDVELVET CAKE order from kwn k.na.. die kate die prnak rase kek ni mase khaera buat kek untuk anak saudara haritu.. neway terima kasih yea..jauh perjalanan kek ni..ke Kuantan tu..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

PIZZA HUT VS PIZZA@khaeracottage

ada rase mcm nak g pizza hut tak sekarang?..baik u all standby tissue kat kat mulut..nanti ayaq liuq meleh..haa tak tauuu... abaikan pemandangan kat tepi ye..


Actually pizza ini di buat atas permintaan Mr. H.. die kate "nie, (gelaran khaera kat umah)..abg suke makan pizza..apekate ni buat..HAWAIIAN CHICKEN.." aceceh, ayat lentoqqq naaa..well isteri mithali kan..duk p la cari bebarang kat pasaraya..nasib baik dekat kat umah..so, zasss je..


tp bila fikir2 balik, klau g makan kat pizza hut kan, bayar banyak tp nanti jupe nenas ngan lade benggali tu ckett je..buat sndiri boleh letak satu guni..eh takde la pai satu guni.. "@@"




haaa tu diaa...bawang, nenas, lada benggala..tak hengat dunia tarukk.. cheeseyyyy habis 1 packet... ini leh kasi 10kG topup kat lemak dlm badan ni..



tapi..tak pai 30minit dah tinggal separuh??..camno nih?..hehehe

ape kate khaera buka kedai pizza..???..huhuhu maunye org tak bangun2 ek..KEKENYANGAN..


cute shot for blog post.. 1 potong je??..tinggal untuk khaera..











ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

CHCOCOLATE TRUFFLE

Just a short post!.. pernah dengar popcake tak?.. tak pernah.. truffle?..tak pernah...cake ball??...
haaa...dorang ni sume adik-beradik je..konsep die dalam nye cake yg di 'bola' kan..kemudian disalut or dicelup coklat yg yummy...
zoom in pose...
sempat snap atas kerusi panjang je sbb dah nak gerak deliver kat customer..baru kluarkan dari freezer..yg ni khaera buat sebagai freegift sempena bulan kelahiran Rasulullah s.w.t.. klau sape yg terbace kat post promotion khaera ada bgthu tentang freegift ni..


tp those yg berminat untuk order pun bole..
antara cake yg flavour yg khaera buat:
chocolate popcake
redvelvet popcake
cheese popcake



ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

BROWNIES LAYERED CHEESE CAKE lagi...

Salam semua, entry kalini still about BLCC.. =).. tak sangka khaera kek ni menjadi buruan..

repeat order dari Safura..ingat tak??..yg member khaera kat MFI tu?..last time die order untuk fiance die...this time for her mother n brother i guest?..then ini la hasil nya..

shoot mase blom letak tag nama..
decor with chocolate 'love' n 'flowers'..pink beaded


yg ini pulak, kredit to kak khadijah (pandan indah) and thanks to kak nora kerana beliau telah mem 'promote' kan kek ni..

sebelum di 'kotak' kan..untuk delivery..



ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

CHOCOLATE BALL





Sempena sambutan hari keputeraan Rasulullah S.A.W... chocolate ball atau dikenali juga dengan CHOCOLATE TRUFFLE atau POP CAKE...

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!

RED VELVET



Kek ni di buat sempena birtday ank saudara my hubby...gambar kek dlm tak sempat nak amik coz dah SELESAI...huhuhu.. just an ordinary red velvet cake coated with frosting cheese cream and white chocolate grated... ENJOY!!!

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

BROWNIES CHEESE lg...



Repeat order from Pn. Nora dr Pandan Indah... die kate nak kek untuk makan2 sendiri aje.. khaera pun pour on the top with white chocolate and almond nibs..hope you likee!! ok lah Nora..Credit for you..thanks anyway.. terasa nak makan lg..bole order lg yea.. =)

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

KEK BIRTHDAY








BROWNIES LAYERED CHEESE CAKE DIHIASI BISKUT BELANDA

Kek yg ditempah khas oleh kawan lame masa kat MFI dulu..long time no see..tak sangka jumpe blik coz the cake..and she still sweet like dulu.. Cik Siti Safura dr Pandan Indah... special for his fiance katenye...well thanks a lot Safura yea..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

BARBICAN

AIR MINUMAN BERJENAMA BARBICAN
BARBICAN DRINKS
AIR MINUMAN BERKHASIAT..
DI IMPORT DARI MEKAH..
DIJAMIN HALAL DAN MENYIHATKAN TUBUH BADAN..
DIDATANGKAN DALAM PELBAGAI PERISA..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

RICH

AIR MINUMAN BERJENAMA RICH
RICH DRINKS

MINUMAN NO.1 DI MEKAH..
DIJAMIN HALAL..
MINUMAN KESIHATAN..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

STRAWBERRY SAVANNAH


STRAWBERRY SAVANNAH LAYERED CHEESE CAKE

:The marvelous Cheese cake, layered with amazing strawberry and and a taste of original cake with a creamy of strawberry.


AVAILABLE WITH:
  • Size of 9" (Approximately 1-1.5kg) >RM87

  • Size of 7" (Approximately 0.5-0.8kg) >RM67


ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments
Newer Posts Older Posts Home

    Followers


Recent Comments