STRAWBERRY SAVANNAH

Salam to all viewers,

entry kalini khaera nak introduce kek padang rumput strawberry.. dalam kata erti lain STRAWBERRY SAVANNAH..huhuhu dramatic je nama..
this time the mother of the cute girl tu which is my s.i.l , request nak letak gmbar daughter die..
so tanpa melengah masa, khaera pun membuat tempahan di leaoven ..rasanya ramai kot yg tahu blog ni.. very convenients..

dari atas

dari dekat ckit..nak kasi tunjuk scallop cream tue..cantik kan..(perasan LOL).. thanks to my teacher noor coz ajar khaera..



dari sisi..tak sah klau takde strawberry, dah nama nye pun strawberry savannah kan..suh kasi letak buah yang ada daun terus..etika menghias: "janji cantik"..huhihuhi


cake sebelum di potong


haaa..ini lah dia rupe sebenar kek padang rumput nih.. strawberry filing yang melimpah ruah..meleleh-leleh... kepada strawberry and cheeseyy lover..you should try this!!





ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

REDVELVET

REDVELVET CAKE order from kwn k.na.. die kate die prnak rase kek ni mase khaera buat kek untuk anak saudara haritu.. neway terima kasih yea..jauh perjalanan kek ni..ke Kuantan tu..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

PIZZA HUT VS PIZZA@khaeracottage

ada rase mcm nak g pizza hut tak sekarang?..baik u all standby tissue kat kat mulut..nanti ayaq liuq meleh..haa tak tauuu... abaikan pemandangan kat tepi ye..


Actually pizza ini di buat atas permintaan Mr. H.. die kate "nie, (gelaran khaera kat umah)..abg suke makan pizza..apekate ni buat..HAWAIIAN CHICKEN.." aceceh, ayat lentoqqq naaa..well isteri mithali kan..duk p la cari bebarang kat pasaraya..nasib baik dekat kat umah..so, zasss je..


tp bila fikir2 balik, klau g makan kat pizza hut kan, bayar banyak tp nanti jupe nenas ngan lade benggali tu ckett je..buat sndiri boleh letak satu guni..eh takde la pai satu guni.. "@@"




haaa tu diaa...bawang, nenas, lada benggala..tak hengat dunia tarukk.. cheeseyyyy habis 1 packet... ini leh kasi 10kG topup kat lemak dlm badan ni..



tapi..tak pai 30minit dah tinggal separuh??..camno nih?..hehehe

ape kate khaera buka kedai pizza..???..huhuhu maunye org tak bangun2 ek..KEKENYANGAN..


cute shot for blog post.. 1 potong je??..tinggal untuk khaera..











ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

CHCOCOLATE TRUFFLE

Just a short post!.. pernah dengar popcake tak?.. tak pernah.. truffle?..tak pernah...cake ball??...
haaa...dorang ni sume adik-beradik je..konsep die dalam nye cake yg di 'bola' kan..kemudian disalut or dicelup coklat yg yummy...
zoom in pose...
sempat snap atas kerusi panjang je sbb dah nak gerak deliver kat customer..baru kluarkan dari freezer..yg ni khaera buat sebagai freegift sempena bulan kelahiran Rasulullah s.w.t.. klau sape yg terbace kat post promotion khaera ada bgthu tentang freegift ni..


tp those yg berminat untuk order pun bole..
antara cake yg flavour yg khaera buat:
chocolate popcake
redvelvet popcake
cheese popcake



ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

BROWNIES LAYERED CHEESE CAKE lagi...

Salam semua, entry kalini still about BLCC.. =).. tak sangka khaera kek ni menjadi buruan..

repeat order dari Safura..ingat tak??..yg member khaera kat MFI tu?..last time die order untuk fiance die...this time for her mother n brother i guest?..then ini la hasil nya..

shoot mase blom letak tag nama..
decor with chocolate 'love' n 'flowers'..pink beaded


yg ini pulak, kredit to kak khadijah (pandan indah) and thanks to kak nora kerana beliau telah mem 'promote' kan kek ni..

sebelum di 'kotak' kan..untuk delivery..



ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments
Newer Posts Older Posts Home

    Followers


Recent Comments