RED VELVET CUPCAKES..

Assalamualaikum...
masa berjalan tak tunggu sesaat pun. Dah hampir 10 hari sahaja lagi kita akan menjalankan ibadah puasa.. entah kenapa hati ini terasa hiba pula..

dugaan demi dugaan dihadapi.. hampir seminggu lalu, khaera berkejar ke hospital kerana mendapat berita yg     membimbangkan.. ibu khaera di masukkan ke hospital kerana terjatuh nak ke bilik mandi. erm, dlm hati ni Tuhan sahaja yg tahu. Bwa kereta pun dah tak fikir apa, yg difikirkan hanyalah sampai hospital nak tengok ibu.. sampai2 di hospital, kelihatan ibu terbaring letih ..kaki kananya dah berbalut dan di talikan dengan besi pemberat. Kaki kanan ibu patah... perlu melakukan pembedahan.. Alhamdulillah, selepas seminggu di wad, pembedahan telah pun dijalankan pagi semalam dr 1030 hingga 430... 6 jam.. lama juga.. dri laporan adik yg menjaga ibu, ibu masih lagi mamai-mamai mungkin kesan dari ubat .. harap sangat ibu cepat pulih..

Ok lah, kita lupakan seketika tentang ibu.. hari ni, khaera nak bwa cake of the day ke gerai.. minta pendapat kwan2 nak buat kek ape... akhirnya, REDVELVET menjadi pilihan..

ramai sungguh peminat RVC ni yea..dan paling khaera tak sangka, si JEJAKA juga di antara yg meminati.. di gerai, khaera pun bagi lah si adik2 bujang yg sama-sama berniaga di bazaraya.. baru khaera tahu mereka ni hantu RVC..

senang cerita, RVC ni diminati pelbagai lapisan manusia. dari yg kecil, kaum adam , hawa,..makcik2 pun ade. lebih-lebih lagi si kecil cilik..ha yg ni ade bukti terdekat.. siapa lagi klau bukan si kecil saya tuu.. meh tengok die jadi model RVCC.. mula nya nk satu snap aje..


 tp disebabkan dia asyik makan RVCC smpai dah tak endah ummi die amek gambar die bersnap-snap...


... continue lepas raya.. tempahan cupcake untuk engagement.. thanks to Kak Khadijah dan Boy.










Salam Aidilfitri...................                          









ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!

Kek Lapis Cheese Blueberry

Assalamualaikum..
Selamat hari isnin..
Semalam pergi seminar.. terasa kerdilnya diriku ini apabila berdiri di sebelah orang-orang KAYA ..tp yg paling best mereka bukan shaja kaya wang..tp kaya dengan hati dan budi pekerti.. berdiri disatu sudut tp org dtg nonstop untuk bertanya ilmu.. dgn senyuman die menjawb segala persoalan yg diberi..kagum..kagum.. itulah JUTAWAN BIHUN.. tengok personality yg simple, dgn kemeja dan seluar..simple aje..siapa sangka die seorang JUTAWAN.. haa sape yg dah thu tu..bagus2..siapa yg tak tahu tu meh nanti khaera cite..

Actualy entri kali ni bukan nk cite pasal jutawan.. tp nk cite psal satu ilmu yg dimanfaatkan oleh ramai orag ..itulah yg menajdikan kite KAYA dunia & akhirat.. Jangan kedekut.. lagi bnyk kite memberi lg bnyak Allah bg rezeki kat kite.. dan jangan lupa smpai-smpaikan ilmu wlau sekelumit kerana apa yg bermanfaat itu akan besar pahala buat kite.. mcm kek lapis... erkk?? kek lapis???...



hehe..meh nk cite..khaera ni xminat buat kek lapis..sbb nye memerlukan kesabaran yg tinggi untuk melapis...rasanya khaera tak sabar.. tp entah mcm mana, raya haritu, pergi ke rumah seorang sahabat yg menghidangkan kek lapis. sedap juga kek lapis.. dannnnn haaaa, mula la terjebak.. cari resepi... maka singgah menyinggah lah ke blog yg mmg femes dgn kek lapis nye.. maka terhasil la kek lapis.. check punye check barang2 semua pun ada kat dapur..apa lagi..get ready to whisk la. risau gak tak jadi sbb dah lama tak melapis kek yg bnyk lapis ni..selalu buat brownie 3 lapis je..itu pon jenuh rasa.. tp dek kerana dah terjebak ngan kek lapis sarawak ni..haaa mek kau..kul 2 pagi baru siap melapis.. huhuhu..

tp nk cite kat sini, kek ni mmg sedap..tak muak pun..lepas sepotong, sepotong ..dua potong pastu berpotong2..ehhehe.. anak prmpuan khaera pon.. kejap2.." ummi nk kek.."




apapun terima kasih buat tuan empunya yg share resepi ni. dapat le kite merasa kek lapis ni.. rasanya ramai yg dah try resepi ni..tp khaera baru nk try, maklumla baru nk berjinak-jinak dlm dunia lapis melapis ni.. InsyaALLAH lepas ni khaera akan cuba kek lapis yg lain pula..



selamat lapis melapis... =)

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
Newer Posts Older Posts Home

    Followers


Recent Comments