CONTEST @ khaeracottage

Assalamualaikum w.b.t

Tajuk entry agak gempakkkkk... yeeess...benar...memang benar.. khaeracottage nak buat gempak... Actually khaera nak bagi hadiah..tahts the main point...

but...khaera perlukan maklumat anda..

nak hadiah takk??????????nak tak..nak tak..??..hehehe..

apa kata anda tinggalkan maklumat anda ke emel khaera, dan selepas itu tinggalkn pesanan di entry comment yea.....mana lah tahu anda bertuah?..anda akan mendapat hadiah dari khaera yea.. tapi ape yang khaera nak bagitahu disini hadiah nya berupa produk2 dari khaeracottage..mungkinkah kek?..mungkinkan biskut?..mungkinkah tart???.. aaahhhaaa???...

so, just tuliskan maklumat anda sperti:

Nama:
Alamat:
Contact:
Tarikh Lahir: cth:16071983

Contest akan bermula dari 1 may - 30 may 2011..

Good Luck!!!

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

Selamat Pengantin Baru

Asslamualaikum,

One sweet entry for kak siti dari Ampang..Thank you and tahniah.. She wish to have a cake for her son's wedding..


KEK INSIDE: SBLC ~ with white choc ganache and fresh cream

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

PANDAN LAYER

Assalamualaikum,

Fuh, klau u allz perasan banyak entry khaera pasal kek SBLC je kan..huhuhu.. almaklumla kek terhangat di pasaran khaeracottage.. but this entry will telling about PANDAN LAYER.. huhuhu..
khaera suke buat kek ni..saat memasak lapisan custard nya..bau aroma daun pandan pasti menyelinap seluruh pelusuk umah n dapur khaera.. khaera lebih suke menggunakan bahan2 natural and for your info khaera guna rebusan air pandan untuk mendapatkan aroma dan rasa asli pandan tue..

secebis gambar kek2 yg sedang di tunggu untuk collection..chocolate moist, strawberry cheesecake dah pandan layer..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

HAPPY BELATED BIRTHDAY!!

Assalamualaikum viewers,

Setelah seminggu berhempas pulas menghabiskan tempahan-tempahan..alhamdulillah...

Bertemu di majlis pertunangan sepupu, makcik khaera di Cheras berbisik "ehh, cikna nak kek la satu..besday cikna kan kelmarin..".olorlorlor..comey je makcik doktor saya ni ..

so then i tried to create the best for her..STEAM BROWNIES LAYERED CHEESE CAKE..with CHOCOLATE GANACHE dan chocolate truffle sebagai hiasan..before this khaera different choc ganache, but this time khaera try make it differ than usual..apakah yg differ itu???..hehehe..

khaera is one of the followers tegar kak Rima..klau tak buka Bisou A toi hari2 tak sah, dia lah antara sumber inspirasi khaera and i am sure a lots of bakers out there will say the same.
i wish i can do a lovely and a beautiful and marvelous cake like her did.. sangat2 berterima kasih kerana k.rima banyak berkongsi ilmu dan petua dlm blog nya..
Link


hasil nyaa.. tak secantik y k.rima buat..huhu.. needs more training..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

Dak pian engangement

Assalamualaikum..

Hari yang mendung dan hujan..k.L dah beberapa hari ni duk hujannn je.. Syahdu je.. tp membaking harus diteruskan.. Sabtu lepas, khaera dah janji dgn sepupu nak buatkan kek untuk hantaran pertunangan..warna tema warna biru muda..acecececeeehh, zaman sekrang main tema-tema je..haa senag org nak prgi majlis kawen. nak cari umah pengantin tgok warna khemah..haa klau btul, sah la tu kan...

oK,..Maka inilah hasilnyaa...

Bunga2 gtuee..
Kek Cheese Kapas Jepun with buttercream... klau yang dah tgok entry lepas, haa kek tu sama lah mcm kek yg dlm ni..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 2 Comments

Soft as cotton as japanese..

Assalamualaikum...
khaera suke entry ni..kerana bila tengok je kek ni...leleh ayaq liuq.. kat office salu dapat souvenirs kek dari bos yang balik dari Jepun.. bagus dorang ni..murah hati..ke nak amek hati??hehehe..and one of the most yg paling best dorang bwk blik adalah cake yg selembut segebu se..semua lah kan..

well khaera mmg hantu cheese.... untuk tatapan semua, ini lah hasilnya.. kalau nak tengok besar lagi boleh kat gambar ye..jangan malu-malu..jangan segan-segan..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

Dari jauh untuk yang jauh

Assalamualaikum..
simle enrty for this time kerana gambar nya juga simple..my beloved sister in-law as usual pulang dari Sarawak, mesti nak sebiji kek kegilaannya ni..so, for lovely viewer hanya secebis gmbar ini yg dapat di publishkan..

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

Yogurt Orange Cake

Assalamualaikum,

Lately banyak angat tempahan, jadi khaera xsempat nak uplod bnyak kek..this cake khaera dah lame buat, tp baru ni berkesempatan nak uplod. Alkisahnya bermula bila buka peti ada yogurt.. kebetulan sister in-law bagi buah limau oren bnayak..ermm mula planning ingat nak buat orange yogurt mousssee..tapi entah macm mana duk tukar fikiran..tangan pulak duk gatal cari resepi kat intenet..sekali terjumpa lah satu ni..very the simple..

Kek ni sedap, moist je and tak manis sangat..rasa orange yang asli kerana tak perlu perasa tambahan, hnya menggunakan perahan limau asli sahaja.. u all bule cuba..resepi nye nanti khaera tuliskan nanti ye..entah kat mana letak nye..huhu ade kat baking room tu..nak menaip nye tu yg "M"..


ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

Appreciate your parents..

Assalamualaikum...

Entry kalini dramatik ckit..kek ni ade story..
This cake ordered from my lovely colleague, Eppie-chan..nak buat surprise for her parents..

Story begin.. Eppie-chan would like to surprise for her parent's anniversary..yg ke 28tahun kot...whoaa..well knon2 ade delivery barang kat umah.. whoaa drama pun bermula bila her mother yg receive the box.. die takut nak buka rupenye dah ditakutkan dengan ular plastik few days before.. but as an actor(aka my husband) suh buka..and tadaaaaaaaaaaaaaaaa..

theme of japanese decoration of sakura..buleh tak?..lol..
so, ini lah die cake surprise dari anakanda tersayang buat bonda dan ayahanda tercinta semoga bahagia ke akhir hayat..the best moment..hargailah ibubapa selagi mereka ada...isskkk...

dan, terima kasih buat eppie-chan..kerana telah menambah satu lagi collection dalam khaeracottage...

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments

Lecturer's cake

Assalamualaikum,
Dah lama jari jemari ni tak membuat entry, maaf sangat kerana khaera begitu sbuk, sampai anak pun pos kat ibu di kampung..huhuuhu.. amboi, pos yek..bukan ler begitu gamak nye, mmg anak pun dah almost sebulan tak jumpe grandparents nye kan...ok stop melalut about the introducing..

Title kalini gempak cket.. actually this entry regarding the cake yang khaera dpt dari seorang yang pernah memberi ilmu kepada khaera 8tahun lalu..fuuhhh lame tuuu..

Dpt call dr seorang wanita, lembut je suara..bila perkenalkan diri..sebut je nama..dupdap jantung..my ex-lecturer you knw.. whoaaa..dia nak tempah kek untuk anak perempuan nya..



American Chocolate Moist..

Memang bergetar gak tangan nak membuat kek lecturer nih..almaklum la..dulu belajar lain dibuatnye..skrang lain yg dibuatnye..anyway thank you so much to Mdm. Cik ku Haroswaty..

Khaera mohon maaf andai ada kekurangan, and mdm pun dah bersusah payah dtg rumah buruk sy tu..and kene tunggu lama pulak..aduhai..amat dikesali.

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under | 0 Comments
Newer Posts Older Posts Home

    Followers


Recent Comments