Kek Lapis Cheese Blueberry

Assalamualaikum..
Selamat hari isnin..
Semalam pergi seminar.. terasa kerdilnya diriku ini apabila berdiri di sebelah orang-orang KAYA ..tp yg paling best mereka bukan shaja kaya wang..tp kaya dengan hati dan budi pekerti.. berdiri disatu sudut tp org dtg nonstop untuk bertanya ilmu.. dgn senyuman die menjawb segala persoalan yg diberi..kagum..kagum.. itulah JUTAWAN BIHUN.. tengok personality yg simple, dgn kemeja dan seluar..simple aje..siapa sangka die seorang JUTAWAN.. haa sape yg dah thu tu..bagus2..siapa yg tak tahu tu meh nanti khaera cite..

Actualy entri kali ni bukan nk cite pasal jutawan.. tp nk cite psal satu ilmu yg dimanfaatkan oleh ramai orag ..itulah yg menajdikan kite KAYA dunia & akhirat.. Jangan kedekut.. lagi bnyk kite memberi lg bnyak Allah bg rezeki kat kite.. dan jangan lupa smpai-smpaikan ilmu wlau sekelumit kerana apa yg bermanfaat itu akan besar pahala buat kite.. mcm kek lapis... erkk?? kek lapis???...



hehe..meh nk cite..khaera ni xminat buat kek lapis..sbb nye memerlukan kesabaran yg tinggi untuk melapis...rasanya khaera tak sabar.. tp entah mcm mana, raya haritu, pergi ke rumah seorang sahabat yg menghidangkan kek lapis. sedap juga kek lapis.. dannnnn haaaa, mula la terjebak.. cari resepi... maka singgah menyinggah lah ke blog yg mmg femes dgn kek lapis nye.. maka terhasil la kek lapis.. check punye check barang2 semua pun ada kat dapur..apa lagi..get ready to whisk la. risau gak tak jadi sbb dah lama tak melapis kek yg bnyk lapis ni..selalu buat brownie 3 lapis je..itu pon jenuh rasa.. tp dek kerana dah terjebak ngan kek lapis sarawak ni..haaa mek kau..kul 2 pagi baru siap melapis.. huhuhu..

tp nk cite kat sini, kek ni mmg sedap..tak muak pun..lepas sepotong, sepotong ..dua potong pastu berpotong2..ehhehe.. anak prmpuan khaera pon.. kejap2.." ummi nk kek.."




apapun terima kasih buat tuan empunya yg share resepi ni. dapat le kite merasa kek lapis ni.. rasanya ramai yg dah try resepi ni..tp khaera baru nk try, maklumla baru nk berjinak-jinak dlm dunia lapis melapis ni.. InsyaALLAH lepas ni khaera akan cuba kek lapis yg lain pula..



selamat lapis melapis... =)

ANDA SUKE?? Y DON'T U www.tips-fb.com (^-^) thank you!!
posted under , |

0 comments:

Post a Comment

Newer Post Older Post Home

    Followers


Recent Comments